Doneren

Dagbesteding & zorguitgeverij voor volwassenen

Steun ons!

Wij bieden educatieve dagbesteding aan jong- volwassenen met een neurodiversiteit zoals autisme, hoogbegaafdheid of een combinatie hiervan. We zetten in op zelfvertrouwen en groei. Een deel van onze kosten wordt gedekt door zorggeld. Maar om al onze ideeën om te zetten in mooie projecten is financiële of materiële steun nodig. Zo willen we graag een tijdschrift maken waarin onze doelgroep zelf vertelt hoe zij het leven ervaren. En er liggen een aantal mooie manuscripten van neurodiverse schrijvers en illustratoren te wachten tot ze een boek mogen worden..

We hebben jullie hulp nodig omdat iedereen een plek verdient om zich waardevol te voelen. 


Klik hier om te doneren.


Elke cent telt mee!

Milan (18) is een lieve en zachtaardige jongen. Hij is erg slim maar kan die slimheid niet gebruiken. Moeilijkheden bij zijn geboorte in combinatie met autisme zorgen ervoor dat hij zich niet kan concentreren, erg impulsief is en voortdurend toezicht en begeleiding nodig heeft. Maar als hij zijn hersenen niet kan laten werken gaat het helemaal mis: dan gaat het spoken in zijn hoofd.  

Jacob (21) is een intelligente jongeman met autisme. Om structuur in zijn week te houden heeft hij dagbesteding nodig. Anders stopt het malen, piekeren en denken in zijn hoofd niet en kan hij niet meer slapen. Maar op de dagbesteding zijn veel jonge kinderen die veel kabaal maken. Zo is de dagbesteding voor hem erg vermoeiend. 

Bram (20) heeft autisme en last van angsten. Als hij zich overweldigd voelt, gaat hij veel praten, zoveel, dat mensen bij hem weglopen. Hij heeft een plek nodig waar ze hem begrijpen zodat hij rustig tot zichzelf kan komen. Maar een zorgboerderij of buiten werken is niks voor hem. Daar zijn te veel geuren, geluiden en onverwachte gebeurtenissen.

Samantha (24) heeft een lang traject van mislukte scholing achter de rug. Nergens lukte het. Tot overmaat van ramp werd ze ook veel gepest. Toen de diagnose autisme en HB kwam begreep zij zichzelf beter, maar op school lukte het nog steeds niet. Nu zit ze thuis zonder diploma’s, zonder vrienden en zonder werk. Terwijl ze zelf weet dat ze heel wat in haar mars heeft, voelt ze zich vergeten door de maatschappij. 

(De verhalen zijn echt. De namen zijn gefingeerd omdat ook iedereen privacy verdient).

Wat is geef.nl?


KLIK HIER OM TE DONEREN!

Geef.nl is door HOEK6 zorgvuldig uitgekozen. Geef.nl is een donatieplatform waarbij geldt dat iedere donatie onomkeerbaar is en dus ook daadwerkelijk uitgekeerd wordt ook al is het streefbedrag (nog) niet gehaald. De FAQ van geef.nl staat hier.

Eerst contact? 

Contactpersoon voor alle vragen over sponsering, het doneren van spullen, het organiseren van acties en andere vragen rondom donaties is [email protected]


Meer lezen over autisme? 

Op de site www.ingridbilardie.nl schrijft Ingrid blogs over autisme en over autisme in combinatie met hoogbegaafdheid. Ze schreef ook het boek ‘Wegwijs rondom Autisme’ dat bij de bieb, online en in de boekwinkel te verkrijgen is.
Groei

Geluk

Creatie